مزيكا توب
مرحبا بك زائرنا الكريم نتمنى ان تقضى وقتا ممتعا او تقوم بالتسجيل بالمنتدى لكى تنضم الى اسره مزيكا توب




العاب_اغانى_افلام عربى_افلام اجنبى_مسلسلات رمضانيه
 
الرئيسيةاليوميةمكتبة الصورس .و .جبحـثالأعضاءالتسجيلدخول


اهلاا وسهلاا بكم اعضاء وزوار منتدانا الكرام نتمنى ان تقضوا وقتا سعيدا او تقوموا بالتسجيل






شاطر | 
 

 طريقة عمل الكشري المصري بالصور

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
d o d o
مشرف عام
مشرف عام
avatar

تاريخ التسجيل : 08/08/2010
عدد المشاركات : 101
النقاط : 70

انثى

مُساهمةموضوع: طريقة عمل الكشري المصري بالصور   الإثنين أغسطس 09, 2010 1:16 am

[وحدهم المشرفون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]

وصفة من وصفات الطبخ المصرى

المقادير

- كوب [وحدهم المشرفون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]اصفر
- 2 كوب ارز مصرى
- 3 بصلة كبيرة او 4 بصلات
- زيت لتحمير البصل كل واحدة تختار كمية الدهون الناسبة لها بس المهم تكون كافية لتحمير البصل
- كيس [وحدهم المشرفون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]صغيره ( إختيارى )
- نصف كيس شعرية
- عدس بجبة ( إختيارى )
- [وحدهم المشرفون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]
- سلطه خضرا

الطريقة

. يحمر [وحدهم المشرفون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]فى الزيت جيدا الى ان يصبح غامق اللون أخد نصفه و أرفعه و أصفيه جيدا على ورق مطبخ


[وحدهم المشرفون لديهم صلاحيات معاينة هذه الصورة]

. والنصف الاخر أزود له ماء وملح يكفى لسوا [وحدهم المشرفون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]والعدس (ما تكتريش المايه علشان مش يعجن منك )

. لما تغلى المايه نخلط الارز مع [وحدهم المشرفون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]الاصفر ثم يتم وضعهم فى الماء ونظبط الملح ونغطى علية ثم بعد ان يتشرب معظم الماء نخفف النار علية علشان مش يشيط


[وحدهم المشرفون لديهم صلاحيات معاينة هذه الصورة]

. يحمر قليل من [وحدهم المشرفون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]الى ان تصبح بنى فاتح مع تجانس اللون ثم نضيف ماء و [وحدهم المشرفون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط] حتى تستوى ونصفيها بمصفاه ونضعها فى طبق التقديم

[وحدهم المشرفون لديهم صلاحيات معاينة هذه الصورة]

. نحمر [وحدهم المشرفون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]وبعدين نضيفلها مايه وملح وزيت لحد ما تتسلق ونصفيها

. ونسلق العدس بجبة ويفضل ان يكون منقوع فترة ويسلق فى ماء وعليه قليل من [وحدهم المشرفون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط] والكمون


. مقادير الصلصة

- 3 فصوص [وحدهم المشرفون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]
- علبة صلصة كبيرة
- ملعقتين خل او ثلاث ملاعق
- ملعقة كبيرة [وحدهم المشرفون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]

الطريقة

-نضع الزيت على النار ثم الثوم الى ان يبدا فى الاحمرار نضيف الخل
- نضيف صلصة الطماطم وتترك حتى تسبك قليلا ثم نضيف المل وشطة خفيف
ثم نضع القليل من الماء
بس بلاش نكثر الماء علشان [وحدهم المشرفون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]متبقاش خفيفة

[وحدهم المشرفون لديهم صلاحيات معاينة هذه الصورة]


. نعمل [وحدهم المشرفون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]خضرا

[وحدهم المشرفون لديهم صلاحيات معاينة هذه الصورة]

نعمل طبق ونحط فيه من كل حاجه وهيكون بالشكل ده وبالهنا والشفا

[وحدهم المشرفون لديهم صلاحيات معاينة هذه الصورة]

ودى السفره


. [وحدهم المشرفون لديهم صلاحيات معاينة هذه الصورة]

وده كمان طبق


[وحدهم المشرفون لديهم صلاحيات معاينة هذه الصورة]


يارب تكون [وحدهم المشرفون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://  http://mzzikatop.yoo7.com
MEM0
زعيم المنتدى
زعيم المنتدى
avatar

تاريخ التسجيل : 21/06/2010
عدد المشاركات : 104
النقاط : 100060

ذكر
معلومات العضو
لكتابه نص عادى: 1

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الكشري المصري بالصور   الإثنين أغسطس 09, 2010 3:08 am

[وحدهم المشرفون لديهم صلاحيات معاينة هذه الصورة]


<br>
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://mzzikatop.yoo7.com
MEM0
زعيم المنتدى
زعيم المنتدى
avatar

تاريخ التسجيل : 21/06/2010
عدد المشاركات : 104
النقاط : 100060

ذكر
معلومات العضو
لكتابه نص عادى: 1

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الكشري المصري بالصور   الإثنين أغسطس 09, 2010 10:33 pm

تسلم ايدك على الكشرى


<br>
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://mzzikatop.yoo7.com
 
طريقة عمل الكشري المصري بالصور
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مزيكا توب :: مطبخ مزيكا توب-
انتقل الى: